LEVOČA: Občania sa sťažovali, že na námestí cítiť plyn

15.01.2008 Levoča

Levoča 15. januára (TASR) - Nájsť možný zdroj úniku plynu na Námestí Majstra Pavla v Levoči sa snažia za pomoci špeciálnej techniky miestni hasiči spolu s kolegami z Popradu.
\"Predpokladáme, že môže ísť o propán-bután, možno o únik z auta, prerobeného na plyn. Zdravie ani bezpečnosť ľudí nie sú ohrozené, keďže nejde o únik plynu v objekte. Na mieste sú aj plynári a mestská polícia, \" povedal pre TASR vedúci prevádzkovo-technického oddelenia Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Levoči Milan Voško. Dodal, že situáciu nechcú v žiadnom prípade podceniť.
Avízo od občanov, že na námestí cítiť plyn, dostali levočskí hasiči v pondelok, keď sa im zdroj úniku nepodarilo zistiť. Dnes požiadali o spoluprácu aj popradských hasičov. Pomocou špeciálnej techniky chcú zistiť, či naozaj dochádza k úniku plynu a odkiaľ.

Doplnené:

Obavy z možného úniku plynu na Námestí Majstra Pavla v Levoči sa nepotvrdili. Hasiči v spolupráci s plynármi a mestskou políciou prehľadali okolie pomocou špeciálnej techniky.
\"Žiadny zdroj sme nenašli. Napriek tomu bude mestská polícia monitorovať situáciu na námestí a dohliadať budú aj naši hasiči, \" povedal TASR Milan Voško z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Levoči.
Informáciu od občanov, že na námestí cítiť plyn, dostali hasiči v pondelok 14. januára, kedy žiadny zdroj úniku nenašli. Napriek tomu, že zdravie a bezpečnosť občanov neboli ohrozené, nechceli situáciu podceniť, preto dnes požiadali o spoluprácu popradských kolegov a za asistencie plynárov prehľadávali námestie. Nevylúčili, že mohlo ísť o únik propán-butánu napríklad z auta prerobeného na plyn.
 

Vyberte región